На сьогоднішній день полиці магазинів завалені різноманітними кавоварками. Кожен виробник кавоварки пропонує свій набір функцій і певних фішок. Але як це не парадоксально, всі нововведення сучасних кофемашин   не роблять каву такою ж смачною, як вона виходить у звичайній турці.   У чому причина такого парадоксу? А секрет турки для кави криється в її формі та матеріалі з якого вона зроблена.

Форма турки, а це широка знизу та з дуже вузьким горлом зверху сприяє тому,  що аромат меленої кави практично не випаровується, а значить весь букет кави залишиться.

Сьогодні інтернет переповнений різними з приводу поганого впливу кави на організм людини, так само в інтернеті багато різних рецептів приготування кави в турці. Всі ці рецепти мають свої особливості, тому кава виходить з різним ароматом і смаком, причиною цього. форма, розмір та матеріал посуду. Вже помічено, що чим менший розмір турки, тим смачнішою виходить кава. Матеріал же турки для кави валяє на міцність та аромат напою.

На сьогоднішній день існує ціла різноманітність турків із різних матеріалів, наприклад з міді, нержавіючої сталі, глини. Всі вони мають свої особливості, позитивні та негативні сторони.

На якій турці зупиниться? Як вибрати собі відповідну турку для кави?

Якщо для вас одним із ключових критеріїв для турки є довговічність, тоді вам варто звернути увагу на турки з металу (мідь, алюміній, нержавіюча сталь). Металева турка стійка до механічних впливів, вона не розіб'ється, якщо впаде на підлогу, і не лусне через термошок.  Найпопулярніші серед кавоманів турки з міді, тому причиною фізичні параметри міді.  У міді висока теплопровідність, а значить тепло рівномірно поширюється по самій турці.  Ще одним плюсом мідної турки є вузьке горло, яке допомагає   утримувати аромат кави. Мідні турки часто всередині покривають харчовим оловом, що захищає мед від окису і не бажаних інгредієнтів. кавовий напій. Мідні турки по праву вважаються найкращими.

Турки з нержавіючої сталі і алюмінію теж досить стійкі до механічних впливів, але параметри теплопровідності у них значно гірші і шийка в цих турків не така вузька як мідних. Однією з переваг алюмінієвих та нержавіючих турків є їх ціна, вони дешевші за мідні та глиняні.

Ароматної та смачної вам кави!